Hartenkracht op locatie

In onze westerse maatschappij wordt een groot appèl gedaan op het hoofd, terwijl ons Hart diepe wijsheid in pacht heeft! In deze workshop geef ik daar aandacht aan middels bewegingsspel, yogaspel, aanraakspel en onderlinge kindermassage. Deze werkvormen stimuleren het leervermogen, het concentratievermogen én de sociaal-emotionele vaardigheden.

Gezonde aanraking leert kinderen beter hun eigen grenzen kennen én die van de ander. Dit maakt hen weerbaar tegen andere kinderen, maar ook tegen ongewenste aanrakingen van volwassenen. Elkaar positief aanraken is niet alleen het belang van het individu, maar ook van de groep. Onderlinge kindermassage geeft kinderen de mogelijkheid om de eenheid met elkaar te ervaren en emoties te delen en om voor jezelf en elkaar te zorgen. Hierdoor neemt stress in de groep af en het gezamenlijke leervermogen neemt toe. Uit onderzoeken blijkt dat in groepen waar gemasseerd wordt, agressie en pesten afneemt en juist verbinding ontstaat!

 

Bijeenkomsten waarin kinderen hun hartenkracht ervaren middels bewegingsspel, yogaspel, aanraakspel en onderlinge kindermassage. Geschikt voor op de (basis)school, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf.