Communicatiestijlen…de gebruiksaanwijzing van jouw kind!

 

Deze workshop is een win-win voor het hele gezin. Ieder gezinslid is een uniek persoon. Het ene kind heeft een directieve benadering nodig, terwijl het andere kind hierdoor helemaal in zijn schulp kruipt en juist met een zachtere benadering beter tot zijn recht komt. Dit is een voorbeeld van de verschillen die voortkomen uit onze communicatie- en karakterstijlen. Iedere communicatiestijl kent zijn eigen behoeftes, drijfveren en voorkeur in benadering.

In deze workshop leer je de communicatiestijl van jouw kind herkennen en leer je hoe je hierbij het beste kunt aansluiten. Hierdoor zul je merken dat je beter in staat bent om af te kunnen stemmen op de communicatiestijl van jouw kind, waardoor er verbinding ontstaat. Vanuit die verbinding en het gevoel bij het kind dat het gehoord en gezien wordt, verloopt het een stuk makkelijker en soepeler in jullie gezin.

Een praktische en effectieve workshop waarvan je trouwens niet alleen in de omgang met je kind profijt van zult hebben, maar ook in de communicatie met je partner, collega, buurvrouw of wie dan ook waarmee jij communiceert…..

Een workshop voor de bewustere ouder/verzorger, docenten, groepsleidsters of anderen die met kinderen om willen gaan vanuit wederzijds respect en verbinding. Het leert je achter gedrag van je kind te kunnen kijken, hem/haar beter te kunnen begrijpen en benaderen. 

“ De workshop over communicatiestijlen vond ik erg interessant. Er waren veel ‘a ha momenten’. Door de workshop heb ik mijzelf en mijn kinderen weer een stukje beter leren kennen. Het is echt handig om te weten wat ieders stijl en behoefte is. Ik merk dat ik nu beter in kan spelen op de boosheid van mijn zoontje. En het lukt me vaker om af te zakken naar het gevoel wat eronder zit. De boosheid stopt zo eerder en het escaleert niet meer zo vaak. Fijn om dat inzicht te hebben verkregen, dat zorgt voor een betere sfeer en verbinding bij ons thuis.”

K. moeder van D. van 4 jaar