Scholing Veilige hechting, een fundament voor het leven

 

Veilige hechting is een basis, een fundament voor de rest van je leven, die al vóór de geboorte begint. De tijd die de baby doorbrengt met groeien in moeders buik, de geboorte zelf, de eerste jaren van hulpeloze afhankelijkheid naar het ontwikkelen tot een zelfstandig peuter/kleutertje die op eigen wijze zijn wereld ontdekt en zich beetje bij beetje los maakt van zijn ouders…dit alles is een heel cruciaal proces waarin veilige (of onveilige) hechting ontstaat.

Maar wat is hier nou precies zo belangrijk aan? En hoe creëer je dan een veilige hechting? Daar gaan we dieper op in, tijdens deze scholing. Een aantal onderwerpen waar we op in zullen gaan zijn oa het babybrein en het instinct van de baby. Kennis hieromtrent geeft begrip over de behoeftes van de baby. Vervolgens welke communicatiemiddelen zet de baby hierbij in om dit kenbaar te maken? En hoe sluit je daar het beste bij aan? Hierbij komt bv vertragen, rond en roterend hanteren en basis bevestigend dragen aan de orde.

Zeer waardevolle scholing voor kraamverzorgenden. Maar ook andere baby zorg proffesionals zoals verpleegkundigen, leidster van een kdv/gastouders zijn van harte welkom.

“Veel geleerd en veel geoefend… echt een heel praktische scholing, in één woord geweldig!
Al de verzorgingsmomenten zijn geschikt om met de baby in contact te zijn, zo is verzorgen communicatie.
Hoe meer ervaringen de baby opdoet, hoe verfijnder ze ontwikkelen.
In mijn cursussen babymassage hoort het er gewoon bij. Het is leuk om dit aan ouders te leren! Moeder en baby worden er BLIJ van.”

MA, docente babymassage