Babylichaamstaal…de gebruiksaanwijzing van jouw baby

  In deze workshop staan we stil bij het alle prilste begin van jouw baby zijn leven. Wist je dat een mensenbaby maar met 20% hersencapaciteit wordt geboren? En jouw baby dus nog totaal afhankelijk is van jouw om zijn behoeftes te kunnen vervullen. Zijn behoeftes maakt hij kenbaar met zijn hele lijfje, hij praat al vanaf de aller eerste minuut met jullie door middel van zijn lichaamstaal. In deze workshop staan we hier uitgebreid bij stil; het geeft uitleg geeft over het instinct van de baby, de behoeftes die zij hebben en op welke manier ze dit kenbaar maken met hun lichaamstaal. Vervolgens, hoe speel je hier als kersverse ouder op in? Deze workshop geeft je een voorsprong in het leren kennen en begrijpen van je baby en het nauw aansluiten bij zijn behoeftes met als doel een veilige basis voor jouw kindje…een echte gebruiksaanwijzing dus.
Zeer waardevolle workshop voor aanstaande ouders of pas bevallen ouders. Maar ook kraamverzorgenden/leidster van een kdv/gastouders/oppas grootouders zijn van harte welkom.
Ik volgde deze workshop om onze baby zo goed mogelijk te kunnen begrijpen en aansluiten bij de behoeftes van haar. Een aantal dingen waren bekend, maar bracht toch weer ‘oh ja!’ momentjes teweeg, wat we gewoon was weggezakt, daar kunnen we nu weer bewust op letten. De onderwerpen waren interessant en heel waardevol. Vooral het vertragen daar sta je vaak toch te weinig bij stil. Mariska is prettig om naar te luisteren en er was genoeg ruimte voor eigen inbreng en vragen. Het was ook fijn dat er gelegenheid was om de baby tussendoor aandacht te geven en verschonen, hier was gewoon ruimte voor tijdens de workshop. T, moeder van J 1 maand oud