Peutermassage

Peuters zitten vol met energie, ze rennen, spelen, willen alles zelf doen. Alle zintuigen staan open en zij slurpen alles in zich op wat er om hen heen gebeurt. Dit geeft natuurlijk ook heel wat spanning en prikkels in hun lijfje, wat allemaal verwerkt moet worden. Juist voor het mini mensje wat zijn eigen wil ontwikkelt, is aanraken, knuffelen en vasthouden dan ook heel belangrijk.
Massage is een fijne manier om die prikkels en spanning af te voeren. Tijdens de massage dalen de stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol, in het lichaam en stijgt het knuffelhormoon oxytocine, wat voor verbinding en geborgenheid zorgt. Door hen liefdevol en regelmatig aan te raken, ontwikkelen zij een beter lichaamsgevoel. Zij leren hierdoor beter hun grenzen aan te geven en grenzen van anderen te respecteren. Zo zijn ze beter in staat om gewenste en ongewenste aanrakingen te kunnen onderscheiden.
Daarnaast zorgt de massage voor een goede doorbloeding, stimuleert het de sociale ontwikkeling, het concentratievermogen, de motoriek, de ontwikkeling van de zintuigen en ’t gevoel voor ritme van je peuter.
De cursus ‘spelen en masseren met je peuter’ is voor alle kinderen van 2,5 tm 4 jaar oud èn hun ouder of verzorger. En in het bijzonder voor drukke, onrustige of angstige peuters, peuters met slaapproblemen of peuters die moeilijk contact kunnen maken.
Het geeft ontspanning, rust, geborgenheid, bevestiging en stimuleert het zelfvertrouwen.

“Ik koos voor een individuele cursus peutermassage bij Mariska. Mijn zoontje is prikkelgevoelig en zo hoopte ik dat hij door de massage meer rust kon ervaren en prikkels makkelijker los kon laten. Hij voelde zich vanaf de eerste minuut op zijn gemak en dat is best bijzonder bij hem. We hebben massagetechnieken geleerd en verder tips en trics over prikkels reguleren en het belang van basisveiligheid. De cursus was compleet en precies lang genoeg. Als ik zie wat Mariska er allemaal instopt dan is dat eigenlijk onbetaalbaar.”

C moeder van M, 3 jaar oud